Jogurtová kultúra S4 na 50 l
Cena (bez DPH)
€ 2,25
DPH (20%)
€ 0,45
Cena (s DPH)
€ 2,70
Lyofilizovaná kultúra na priame očkovanie mlieka. Použitie: výroba jogurtov (najmä nízkotučných), tiež z kozieho mlieka, výroba jogurtových dezertov. Kultúra sa vyznačuje veľmi hustou až viskóznou konzistenciou.
Výrobca:
MILCOM a.s. Praha
Dostupnosť:
Na sklade
Použitie:
- kultúra sa očkuje priamo do tepelne ošetreného mlieka (záhrev najmenej na 85 °C, 2-3 minúty) vychladeného na kultivačnú teplotu, za intenzívneho miešania až do úplného rozpustenia kultúry
- kultivačná teplota a doba kultivácie: 33-35 °C, 16-18 hodín alebo 42-45 °C, 3-5 hodín
Balenie:
vrecúško na 50 litrov mlieka
Skladovanie a trvanlivosť:
trvanlivosť najmenej 6 mesiacov od dátumu výroby pri teplote skladovania 4 °C
Zloženie:
sušené mlieko, kmene: Streptococcus thermophilus a Lactobacillus delbrueckii subsp. bulgaricus. Kultúra neobsahuje GMO.