logo admin

Bulharský jogurt na 1-5 l

Bulharský jogurt na 1-5 l

Cena (bez DPH)
€ 2,86
DPH (20%)
€ 0,57
Cena (s DPH)
€ 3,43

Sušená kultúra, minimálne 1x109 živých kultúr v 1 g, použité kmene sú z prírodných zdrojov, nie sú geneticky modifikované, vyrobené v Bulharsku, Genesis Lab. Sofia. Možnosť viacnásobného preočkovania.

Dostupnosť:
Na sklade

Použitie kultúry na prípravu bulharského jogurtu:

  • prevarí sa 1-5 litrov mlieka, nechá sa 30 minút odstáť
  • následne sa mlieko ochladí na 45-48 °C, pridá sa 1 vrecúško kultúry, dôkladne sa premieša, až sa kultúra rozpustí
  • mlieko sa rozleje do čistých nádob, nechá sa fermentovať (kvasiť) pri teplote 45 °C, po dobu 8-10 hodín, bez miešania; teplotu možno udržovať tak, že sa nádoby prikryjú izolačným materiálom (deka, termotaška...) alebo sa dajú do rúry s nastavenou teplotou 45 °C, alebo možno použiť jogurtovač s nastaviteľnou teplotou
  • po 8-10 hodinách sa nádoby uložia do chladničky; po vychladení na 10 °C je jogurt vhodný na konzumáciu

 

Ďalšie preočkovávanie kultúry:

  • z hotového jogurtu oddeľte časť, ktorú použijete na ďalšie zakvasenie mlieka (1-2 polievkové lyžice/1 liter mlieka)
  • pri dodržaní hygienických podmienok je možné týmto spôsobom dosiahnuť až 10-násobné preočkovanie
  • potom je potrebné opäť použiť originálnu kultúru, aby bolo zaistené požadované zastúpenie mikroflóry; keď je mlieko pripravené podľa odporúčaného návodu, následná fermentácia sa skráti o 2-3 hodiny
  • čím je doba zrenia dlhšia, tým je jogurt prekysanejší; kvalita jogurtu závisí významne na kvalite mlieka, pokiaľ nie ste spokojný s kvalitou výrobku, skúste iné mlieko.
Balenie:
1 vrecúško na spracovanie 1-5 l mlieka
Skladovanie a trvanlivosť:
dátum spotreby uvedený na obale, neotvorené vrecúška skladovať pri teplote 0-10 °C (nie je povolené uchovávať otvorené vrecúška)
Zloženie:
Laktobacillus delbrueckii sp. bulgaricus, Streptococcus salivarius sp. thermophilus
Komentáre môžu pridávať iba registrovaní používatelia. Prosím najprv sa prihláste.
 

Dodanie tovaru

  • osobne (pri väčších zásielkach)
  • poštou, kuriérom (formou dobierky)
  • priamy predaj v budove VÚM

Príjem objednávok

  • obchodný úsek: tel.: 041/7072101; e-mail:
  • sekretariát: tel.: 041/7072113; fax: 041/5252002, e-mail: