Mliekarenské kultúry LAKTOFLORA® pre farmársku výrobu
Ovčia smotanová kultúra ZS 25 na 1000 l
Lyofilizovaná kultúra (vyizolovaná z ovčieho hrudkového syra) na priame očkovanie mlieka. Použitie: výroba kyslomliečnych nápojov, čerstvých a parených syrov, ovčieho a kravského hrudkového syra.
Syrárska kultúra S31+73 na 1000 l
Lyofilizovaná kultúra na priame očkovanie mlieka. Použitie: výroba syrov s dohrievanou syreninou (eidamského typu), termofilného a priemyslového tvarohu.
Syrárska kultúra S62+73 na 1000 l
Lyofilizovaná kultúra na priame očkovanie mlieka. Použitie: výroba syrov s vysokodohrievanou syreninou (ementálskeho typu).
Jogurtová kultúra S na 1000 l
Lyofilizovaná kultúra na priame očkovanie mlieka. Použitie: výroba jogurtov, jogurtových nápojov, dezertov. Kultúra sa vyznačuje hustou, krémovitou konzistenciou.
Jogurtová kultúra S4 na 1000 l
Lyofilizovaná kultúra na priame očkovanie. Použitie: výroba jogurtov (najmä nízkotučných), tiež z kozieho mlieka, výroba jogurtových dezertov. Kultúra sa vyznačuje veľmi hostou až viskóznou konzistenciou.
Kefírová kultúra S na 1000 l
Lyofilizovaná kultúra na priame očkovanie mlieka. Použitie: výroba kefírového mlieka.
Acidofilná (SAB) kultúra probiotická na 1000 l
Lyofilizovaná kultúra na priame očkovanie mlieka. Použitie: výroba kyslomliečneho nápoja s probiotickými baktériami.
Propiónová kultúra
Tekutá doplnková kultúra na zaistenie typických senzorických vlastností syrov ementálskeho typu, až na 1000 litrov mlieka. Použitie: výroba syrov ementálskeho typu.
Mazová kultúra
Tekutá kultúra na priame použitie, na výrobu mäkkých syrov zrejúcich pod mazom.